top of page
  • Kaho

Valokuvaajan valintaNyt on taas se hetki vuodesta, kun monet hääparit pohtivat, miten valita itselleen valokuvaajan.


Haluatteko ehdottomasti sellaisen valokuvaajan, jonka tuotoksia rakastatte ja pidätte hänen persoonasta? Häät ovat varmasti suurimmat juhlat, mitä tulette koskaan järjestämään ja haluatte niiden olevan täydelliset. Oletteko miettineet, että häävalokuvaaja on ainoa palveluntarjoaja, joka kulkee rinnallanne läpi koko tuon tärkeän päivän?

Valokuvia ei voi etukäteen katsoa, maistaa tai kuulla, joten valokuvaajan valintaa tehdessä on tärkeä pohtia myös seuraavia kysymyksiä:


1. Luotatteko täysin valokuvaajan ammattitaitoon portfoliossa olevien kuvien perusteella vai onko valokuvaajan hehkuva itsevarmuus tukemassa luottamustanne?

2. Edustaako valokuvaajan tyyli omaa tyyliänne?

3. Kohtaako kemiat?

4. Onko kuvaaja persoonaltaan ja käytökseltään sellainen, että uskallatte päästää hänet teille rakkaimpien ihmisten lähelle hääpäivänä?

Se, että jollakin on hieno, iso ja kallis kamera ei tarkoita sitä, että hän osaisi käyttää sitä oikein. Kamerat ovat vain työkaluina valokuvauksessa, mutta itse luovuus on valokuvaajassa.

Hyvä ja ammattitaitoinen valokuvaaja ymmärtää hääpäivän kulun ja hänellä on kameralaukussaan ratkaisuja myös yllättävien tilanteiden varalle.

Olkaa rohkeita ja uskaltakaa esittää kysymyksiä mahdolliselle valokuvaajalle. Asettakaa itsellenne selkeät rajat, mitkä ovat minimivaatimuksenne ja millaiset puutteet ja asiat pystyisitte hyväksymään. Fakta on se, että kukaan meistä ei ole täydellinen, mutta ammattitaitoinen valokuvaaja pyrkii aina täydellisyyteen ja antaa kaikkensa hääpäivänä. Useimmiten enemmänkin. Rehellisyys on myös luottamuksen perusta tässä asiassa.

Häiden budjetin osalta on hyvä huomioida ja varata valokuvaukselle oma osuus.

Paikasta riippuen tyypillinen häävalokuvaukseen käytetty summa on noin 10-20% hääbudjetista. Älkää kuitenkaan antako tälle tyyppiluvulle oikeutta johdattaa teitä siihen edullisimpaan vaihtoehtoon vaan valitkaa aina se, jonka tuotokset miellyttävät. Häiden muistot säilyy parhaiten rakkaudella taltioituna albumissa.

Eri valokuvaajat hinnoittelevat itsensä eri tavalla ja hintavertailuja tehdessä on hyvä tarkastella ainakin seuraavia asioita:

1. Mitä valokuvauspaketti sisältää?

2. Montako tuntia sisältyy pakettiin?

3. Millaisia kuvauskalustoja käytetään? ( dronet, videokamerat jne. ) Onko varalaitteita?

4. Kokemus häävalokuvauksesta

5. Valokuvien laatu ja missä muodossa toimitetaan.

6. Palvelun laatu ( kommunikointi, yhteydenpito, toimitusaika jne. )

7. Asiakaspalautteet

Toivottavasti tästä oli Teille apua oikean valokuvaajan valitsemiseen.


Yst. Kaho

7 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page